Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den kalla sommarens varsel.


Ta in.
Grina på Coop.

Mediernas makt.
Bubblan sprack.
Tiggaren tittade bort, i avsky eller av medlidande.

Den kalla sommarens varsel.
Eller var det morgondagens 13.30?
10.00, elva, 12.05?
Det är tidernas tand jag har i morgon.
Eller lösgom?

Och häxorna då! Som jag älskar
Speciellt en, hon med trumman.
Jag missade det.

En flickas sommar ska bestämmas.
Som att det inte är nog med bara vinden?
Vad rädd hon måste vara.

En annan familj i chock, skvallerbyttornas kalla press
Och han, Alfons Reinfeldt ska få mysa sommar!
Medan vi andra darrar i blåsten,
med ett grått cementblock över våra huvuden.

Himlen hänger tyngst över Vikboplan
I morgon.




Fri vers av Malin Ringdahl
Läst 302 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-06-05 02:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Malin Ringdahl
Malin Ringdahl