Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På resa

Reser norrut, bakåt i tiden
Till veckan innan häggen slog ut
Varje tid detsamma
Och av sommaren vet ingen vad som väntar
Regn torka kyla värme
Annat eller lika som i fjol
Förväntan rinner högt

Men våren
Mellanstadiet
Samma varje år
Pollensäsong, solsken mot fasaden
Kalla regn
Inga överraskningar här
Bara datumen skiftar
Medan dag läggs till dag går säsongen
Minnet av balsampopplar

Äppleträdens vita krinoliner
Brudklänningarna i trädgården
Björkarnas ljust gulgröna flor

Svanarna lågt över ån
Hundra meter bort: vägen
Alla fåren i ett hörn av hagen
Maskrosorna på ängen


Några dagar av lystenhet
Kunde jag stanna upp här –
Kunde jag, skulle jag?




Fri vers av Cathrin M
Läst 425 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-06-08 07:31



Bookmark and Share


  Alicia Stenfors
"Äppleträdens vita krinoliner
Brudklänningarna i trädgården" – var fint sagt
2015-06-13

    ej medlem längre
Fint diktat om minnen du beskriver, både ljusa och lite trista. Pollensäsongen kan vara nog så svår för den som har ont av det.
2015-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Cathrin M
Cathrin M