Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sant, skratt förlänger livet

Mina dottersöner fick gunga
på sin farfars knä... Jag satt i
köket och tittade på när det
gungades på om och om igen...

Till slut sa en av grabbarna till
mig: -Nu mormor är det ju din tur
att få gunga hos farfar
sitta i hans knä...

Deras farfar och jag vi tittade på
varandra, sen brast vi ut i ett gapskratt
andra släktingar kom in till oss från
altanen och frågade vad står på nu?

Vad är det som är så roligt då, berätta!

Vi bara skrattade, skrattade och skrattade
kunde inte sluta, kunde inte svara alls...
Inte säga ett enda ord...

Och även om skrattet började klinga bort
lite, behövde vi bara titta på varandra
så började skrattet igen
men ännu starkare än innan..

Det bara dånade på...

Till slut frågade släktingarna smågrabbarna
vet ni vad det är er farfar och mormor skrattar åt så...
De visste inget alls.
Men skrattet började sa de, när vi sa till mormor
att nu är det din tur att gunga på farfars knä...

Sen har de bara skrattat
men varför, det vet vi inte alls...






Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-06-08 12:39



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Humor är härligt
och ska tas på
allvar!
2015-06-09

  Sommarina VIP
Ha ha en härligt rolig berättelse :)
2015-06-08

    ej medlem längre
Skön berättelse! Ger leende.
2015-06-08

  Lars Hedlin
Verkligen bra framfört :)
2015-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt