Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vind av förändring

Livet
en återvändsgränd
med blommor i asfalten
en ständig kamp
mellan rätt och fel
en kyss som smakar liv
finns det även jord i
Döden
denna oundvikliga
följeslagare
som dricker whisky med mig
skrattar åt mina misstag
och applåderar
mina snedsteg
ingenting är fel för döden
kanske skrattet då
eller kärleken som
får oss att leva på luft
Tiden
den älskade tiden
som går så fort
förvandlar
mina ord till upprepningar
ser in i mina ögon
utan att känna tack
mera tick tick tick
Kvinnan
den som får dina knäskålar att bli till gele
ditt hjärta att pumpa
dina nätter att bli oändliga
dina ögon att bli glansiga
ditt bankkonto spelar ingen roll
allt ja allt vill man göra för
denna kvinnan
Mannen
han som ser sig själv i spegeln
och reflekterar över
allt som finns inuti
det osynliga
det som är poesi
ord som flyger
i en vind av förändring




Fri vers (Fri form) av Ola Rydberg
Läst 300 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-06-10 22:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan