Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hennes lätthet

Detta blev året
då hon trädde över
den blå linjen
som var gränsen mot friheten

i den självklara
sommargrönskans tid

så självklart
gav hon mej namnen
på de vilda blommorna
jag plockade vid vägrenen

ängsvädd, gulmåra
prästkrage, midsommarblomster
och de giftiga smörblommorna
under hundkexens skira spetsgardiner

de självklara blommorna
som jag aldrig misstrodde

så självklart
sjöng hon sina sånger
att jag aldrig tvivlade
jag lärde dem alla
och fortsätter att sjunga

så självklart
saknas marken under mina fötter

och vallmofältet böljar lätt
när hon bleknar bort i fjärran

jag står kvar här
i motljuset
i förundran över hennes lätthet




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 337 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-06-12 01:43



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
Så fin, så skör. Du lärde alla texterna "och fortsätter att sjunga", du fick namnen på blommorna och nu är de dina, till den allra sista dagen. Och vallmons blod bleknar kanske, men pulserar genom alla morgnars och skymningars rodnader som du och vi har kvar att uppleva.

Ja, så fint du skriver, Ingela. Tack,
2015-06-21

  RitaBrunner
Mycket vackert skrivet till en kär person som inte längre finns hos dig men som lärde dig så mycket...

Jag gillar speciellt "under hundkexens skira spetsgardiner "

Bra Ingela!
2015-06-14

  Nanna X
Mycket fin, gillar upprepningen av så självklart, och blomnamnen.
2015-06-14

  Stefan Albrektsson
Vacker, tussmolning ekfras. Tycker mycket om de "självklara", oförställda, trofast blommorna och den "självklara" sången. Fint slut där jag/vi blir stående och skådar hur hon som ett maskrosfjun (säkerligen lika "självklart") svävar bort över fältet.
2015-06-13

  Ronny Berk
vacker bild till den naturnära poesin
2015-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP