Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Acceptans och tolerans

Jag kan tycka att jag ser töntig ut

eller har en röst som jag inte gillar

när jag hör den inspelad.

Men när jag ser mig omkring

och hör hur andra människor

pratar, klär sig och ser ut

slutar jag skämmas.

De flesta människor

är inte några snygga

eller talföra

skådespelare

men de flesta

tänker inte på det

utan går på

i ullstrumporna

på sitt eget sätt.

Men det ställer stora krav

på tolerans

hos oss människor

i tätbebyggda samhällen

och alla lever i sin egen bubbla.

Till detta kommer invandringen

som gör att vi möter

nya människor

med andra värderingar

och kanske annat sätt

att vara.

Toleransen är en stor och viktig fråga

som behöver lyftas upp

i ljuset.




Prosa av Valter Örn VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-06-14 12:28



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
De som talar mest om acceptans och tolerans är ofta de mest intoleranta.
Vänsterextremister och liberaler kan pladdra sig euforiska om just tolerans då det gäller främmande kulturer, samtidigt som de föraktar avvikande svenskar.
2015-06-14

    ej medlem längre
Absolut Valter.Bra!
2015-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP