Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vikten av vatten


Känner du vikten av vatten?
Hur det trycker dig mot jorden
då du bär det i en lerkruka?
Att leva med vetskapen är olidligt. 

Alla vatten bär på minnet
av dem som speglats i dess yta.
Därav dess obönhörliga tyngd
då du bär det på ditt brydda huvud. 

Och vi vaknar i mörkret då rösten kallar oss.
Genom alla dessa spegelansikten,
med munnar som strömmar: samma röst
som kallar oss att dyka i tunga vatten.

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 440 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2015-06-14 14:23



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
"Alla vatten bär på minnet
av dem som speglats i dess yta"...
Storslagen tanke att spinna vidare på...
2015-06-18

    ej medlem längre
Vi vinner om vi antar vadet att se att det finns vattenforsar som bär på allting som av ansvar är och att nu du som skrev detta skrev väldigt väldigt bra
2015-06-17

    prima donna VIP
fascinerande tankegångar! vatten är viktigt och det kan uppenbarligen också väga tungt
2015-06-16

    ej medlem längre
Gillar koncentrationen på vatten. Det gör att dikten håller.
2015-06-15

  TrollTörnTrappan VIP
Magiskt bärande uppslag! Många ansikten blir det...
2015-06-14

  Nanna X
Snacka om tungt vatten...mycket berörande text, tror faktiskt det är sant.
2015-06-14

  i af apa
här också en röst...

vackert
i bottnar
2015-06-14

  Jaseph
Den här dikten talar starkt med sin konsekvent genomförda vatten-tematik. Svärta, tyngd och många bottnar.
2015-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson