Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Till Roger - evig åminnelse fastän livet gått vidare


Om vanor och att vänja sig vid döden (Fundra)

 

 

jag såg det redan hos dig, det där med minnesdagen

födelsedagen, namnsdagen, dödsdagen

de minnesvärda dagarna däremellan,

 

varje år dök de upp igen

lade en diskret sordin över vardagen

tills du en dag sade nu, nu är det sedan,

varje år ett till år sedan,

jag hann lära känna

din omedvetna saknadspuls,

innan din dag kom

 

nu är det jag som, när minnesdagar randats,

förvånad ser på omedvetenheten i mig själv

att jag inte uppfattat orsaken till trögheten,

stumheten, noli me tangere -bubblan

förrän dagen är kommen, du ihågkommen

och livets hjul går in på ett nytt varv

 

varje år annorlunda,

varje år trots allt inte,

 

bakom den grå stenen

varje år en liten vänlig fågel,

år för år en björk allt mindre vit

 

din längtan, dit

 

så många dagar att vänja sig vid -

hur gör man det? när sordinen inte hörs

och man tror sig leva lycklig

i den vackra sommarstunden?

tills en dag plötsligt är en

nu är dagen kommen dag

saknaden accepterad

och glädjen över livet intar sin plats igen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Minkki VIP
Läst 339 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2015-06-14 23:04



Bookmark and Share


  Lärling
Mycket vackert och tänkvärt!
2015-06-16

  Nitram P
Fint skrivet om livet och döden.
2015-06-15

  i af apa
oh, så
fint &
känsligt....

2015-06-15

  walborg
Så vacker text om tankar och känslor och reflektioner över livet
2015-06-15

  Kozo
Så fin. En känsla av närvaro i frånvaron.
2015-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP