Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flyga högt - störta djupt

 

Dagar i ultrarapid
bedövande, sinnessövande
intellektuellt berövande
älskar ju speed

Bipolaritetens baksida
flyger högt i mani
själen är så ljuvligt fri
störtar förbeställt till att lida

orkar knappt ta ett steg
livet som bortblåst
lusten har apatin låst
kropp och tanke som deg

tittar tomt i taket
under täcket och fryser
allt blod är borta, ryser
livet lindar sig naket

ett själsligt skelett
sneglar på lådan
svälj alla piller på högre inrådan
svårmodets väsen saknar vett

vet att det snart är över
måste kämpa ett tag till
leva länge är vad jag vill
ska igenom detta som söver

 




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 441 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2015-06-29 15:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Igenkänningsfaktor(som jag tolkar din text) höga toppar och fall på botten.....Du beskriver det jättebra.
Mvh annokas
2015-11-30

  Lars Hedlin
Ibland blir det bara just så..kram
2015-06-30

  Anya VIP
Det är inte lätt att tänka klart när huvudet snurrar. Känner igen mig i orden.
2015-06-30

  Magdalena Eriksson VIP
Glad att du kommer igen skriver
bjuder stort på din verklighet
det enda som ger något som inte river
är ibland rader som befriar och samlar
av energiflödet ...
2015-06-30

  i af apa
bra beskrivet!
lätt förstå hur det
känns...
2015-06-29

  Sommarina VIP
Själen får sina törnar ibland riktigt jobbigt tilltuffsigt. Ändå åt rätt håll fint skrivet
2015-06-29

  aol
Så berörande starkt beskrivet blev så rörd kram vännen,
2015-06-29

    ej medlem längre
Här är rätt kommentar: Man måste nog uppleva det för att till fullo kunna förstå.

Dan Myrbeck skriver det bra.
2015-06-29

    ej medlem längre
Ber om ursäkt. Det kommentaren skulle vara under din dikt: Revanschen ...
2015-06-29

    ej medlem längre
En härlig puls. Speciellt första versen - värd att upprepa, och upprepa.
2015-06-29

    ej medlem längre
Fint beskrivet om den bipoläres liv. Måste vara mycket jobbigt, inte minst för anhöriga.
2015-06-29

    Dan Myrbeck
Jag antar att detta är samma som alla känner. Upp och ner. Men förstärkt hundra gånger.
2015-06-29

  Marita Ohlquist VIP
Läser, tänker och känner!
Väl vald rubrik.
2015-06-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Berörande skrivet om att vara bipolär! Starka ord och känslor i bra rim.
2015-06-29

  Marianne Räf
Hoppas du mår lika bra, snart,
som texten var bra ! Misströsta ej !
2015-06-29
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP