Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Omedelbart minne


Den blomstertid

Näktergalen har tystnat.
Dess virtuosa variationer
kan jag ej längre höra
från lövgrottans djup.
Snart ej heller gökens rop 
för denna gång.

Jag ställde bänkarna i klassrummet i ordning,
satte stolarna på sina platser
och befriade bänkarna från klotter,
eftersom städarna inte gör det.

Så tömde jag pennvässaren
och placerade den på katedern till höger.
Jodå, blyertsens tid är ännu inte förbi!
Slängde oanvänt papper i återvinningen,
tömde skåpet på återlämnade läroböcker
och lastade dem i min vagn,
den pedagogiska rollatorn.

En sista blick över de tomma bänkraderna.
Tystnaden och dammet som lägrat sig.
Så stängde jag dörren bakom mig
och tog hissen upp till andra våningen.

Ett läsår är slut.
Näktergalen har tystnat.




Fri vers (Fri form) av Algotezza VIP
Läst 282 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-06-17 06:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP