Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avståndsbedömning


som att höra röster som vandrar
över en blank havsvik
betydelsebärande båtar driver förbi 

det är stora avstånd emellan oss även om husen
lutar sina axlar mot varandra
och smygtittar genom fönstren 

där läppar rör sig som guldfiskmunnar
berusade böjda över TV-bilagan
vi ler och nickar som om vi förstod
i ett försök att inte krusa ytan

 

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 231 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2015-06-17 07:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Kommer tillbaks för att belysa denna mening:

"även om husen
lutar sina axlar mot varandra
och smygtittar genom fönstren"

Den hägrade i minnet.
2015-06-22

  Eva Langrath VIP
Jag läser texten om och om igen och försätts i känsla av att befinna mig bredvid livet. Där det betydelsefulla blivit betydelselöst och tvärs om.
2015-06-18

  AgnesP
Människor vid sidan av varandra. Nära och ändå långt bort. Väldigt fint skrivet.
2015-06-18

  ResenärGenomLivet VIP
Det känns typiskt svenskt...men det kanske man kan ändra på...:-)
2015-06-18

    ej medlem längre
Känner tystnaden - den som ingen ska röra.
2015-06-17

  TrollTörnTrappan VIP
Gillar bilden hur det är hela husen som smygtittar och lutar sina axlar... !?!
2015-06-17

  Palett
Mänsklig samvaro, så nära och ändå avstånd, så tolkar jag dina ord.
2015-06-17

    ej medlem längre
Som en panoramabild, allt finns med men ack såna avstånd..
2015-06-17

  Nanna X
Betraktelse, en dynamisk sådan, på resa med ögonen öppna.
2015-06-17

  Marita Ohlquist VIP
Läser, tänker och känner!
Ibland så nära och ändå så långt borta.
2015-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson