Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inrutad rutin.


Fram och tillbaka

Allting är förutsägbart eller bara lite sämre.
Ute är det vattenskval eller mycket mera värme.
Om man vill något nytt så händer det att det inte sker,
allting är förutsägbart som man känner, hör och ser.
Så jag försöker slappna av och jag slutar att känna,
det är bara mer av onödig stimulans än vad jag har hemma.

Men vad vill jag då ska hända i detta limbo mellan grått och grått?
vad är det jag vill uppleva som jag ännu inte förstått?
Skulle jag få gnistan åter om jag vann en TV, curved och i krom?
men bara stereon piggar upp med sina toner och sitt dån.
Så jag får vara glad att det inte härskar ett eländigt krig,
att jag får nudda mina rötter vid jord som är vigd.

Alla ser dystra ut som går förbi var det en ung man som sa,
och jag tänkte direkt att den dystra typen är nog jag
för jag har letat så länge och jag letar än idag,
efter den glada och skrattfyllda händelse som varar och är jag.

Trädskugga




Bunden vers av Trädskugga
Läst 199 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-06-17 11:12



Bookmark and Share


  Amari
Jag hoppas att skrattet och glädjen redan kommit,
eller finns strax runt nästa hörn,
som färgar människan från grå till skimrande regnbågsfärger.
2015-12-05

  lodjuret/seglare VIP
Härligt filosofisk
2015-06-21

  RitaBrunner
Rutiner är både positivt och negativt. Vissa rutiner underlättar i det kaos som kallas liv medan andra har man skaffat sig enbart för att behålla kontrollen i det kaos som kallas livet. Du har på ett bra sätt lyckats att förmedla det du kallar mellan grått och grått och i slutet av texten sammanfattar du vad som saknas...saknaden om det positiva i livet.
2015-06-20
  > Nästa text
< Föregående

Trädskugga
Trädskugga