Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En märklig mur

Det finns en märklig mur
ogenomtränglig
och grå som en storstadsförort.

Orden har ristats i sten.

En känsla som aldrig ger vika.

Jag ser en övergiven byggarbetsplats...

Hammaren och spiken
har plockats hem
- för alltid.
Begravda på förnuftets kyrkogård.

Det är en märklig mur…

Den gråter
likt ett sårat barn
om nätterna.




Fri vers av P-E-H
Läst 555 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2015-06-17 12:15



Bookmark and Share


  lila fjäderblomman VIP
Gripande. En mur för att skydda det sårade inre barnet...
2015-07-06

  KattenKin VIP
Vackert skrivet om samtiden som backar med böjda nackar pga brist på papperslappar! Jag tänker på Detroit och andra övergivna städer, ligger som i ruiner.
2015-07-01

  Nannie
väldans vackert, med vemod i känsla
2015-06-23

  ResenärGenomLivet VIP
Berörande skrivet...känslor som göms undan...
2015-06-18

  RitaBrunner
Metaforisk och spännande text som väcker tankar och funderingar...
2015-06-18

  Bo Himmelsbåge
Muren... tolkar jag som den rädsla vi omger oss med... kanske skapades den i barndomens mörker, när vi var ensamma, rädda, oförstådda...
men... muren KAN rivas o harmoni återskapas i vår barndom... nu!

Mycket välskriven poesi, med djup o mening! Spännande också att Du behärskar fri vers så väl! Detta ger mersmak!
2015-06-18

  louisegirl
Vemodsvackert
2015-06-18

  Bo Himmelsbåge
Varmt GRATTIS till uppmärksamheten!
2015-06-18

  Per "Läsaren" Sörqvist
bokmärker!
2015-06-18

  Chawa VIP
För mig känns muren som bergfast rädsla som i ensamhet ropar efter kärlek i varje tår... Gripande läsning, väl framfört!
2015-06-17

    ej medlem längre
En ogenomtränglig form av skriverier men den var så bra så
2015-06-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Många bottnar i din fina dikt klädd i vemodig sorg.
2015-06-17

  Elisabeth H
Vemodig, sorgsen och längtansfull på samma gång. Bravo!
2015-06-17

    ej medlem längre
Ord som ger visionen av den mur hjärtat kan gömma sig bakom...rädd för kärleken rädd för livet....
Ord som berör alla sinnen att läsa.
2015-06-17

    ej medlem längre
En text med många betydelser..i en tid och i en värld där man verkligen upplever märkligheter..

Tänkvärt och upplyst
2015-06-17

    ej medlem längre
Vemodsfullt om något som haft sin tid och inte kommer igen.
Denna dikt blev mycket bra med fri vers.
Fint skriven!
2015-06-17

  Marianne Räf
Gillar texten. Den ger en cool känsla !
Du skriver, ju, bra även på fri vers ! :)
2015-06-17
  > Nästa text
< Föregående

P-E-H
P-E-H