Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nedlagd pumpstation


Slit ett hjärta

Efter tjugo år slet jag mig loss,
bände sprängde länkar försvann
in i ett kosmos som omslutits
av kulisser artefakter från förr.

Uppsluppen ur ett maskhål i gatan
en gul tegelsten i mitt huvud
smärta som är omtumlande, men lyckligt fri
invärtes.

Pulserande pulsarer inre frid ljus
lystet sökande en tid som inte
fanns klockor som aldrig slog tolv
nu midnattstid.

På fjorton famnars djup hade
jag gått mot mitt inre universum
utan blick för det uppenbara,
att radioteleskopet var riktat mot mig.

Så ofta jag gått förbi den där
personen undrat vem det var
nu kanske att jag ler och får
ett svar.




Fri vers av Trädskugga
Läst 225 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-06-18 14:03



Bookmark and Share


  Rise Little One
Lidande och befriande från ett spännande perspektiv!
2015-06-25

  KattenKin VIP
Spännande språk, målande och jagspecifikt och berättelsen bär man med sig!
2015-06-22

  RitaBrunner
Metaforisk text om , som jag uppfattar det, sökande...
2015-06-20

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet!
Väcker tankar och känslor.
2015-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Trädskugga
Trädskugga