Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath slutet på dikten föll på plats när jag läst Kyreus of Swedens text Beklaga aldrig sorgen "Sorgen är kärlekens pris"


Avslut

54 trappsteg upp till vinden
resväskor
tonårsbrev, skidor, små porslinsfigurer
mormors hemsydda sovsäck
en tvättkorg
tyger, kläder
en fåtölj
korongspelet komplett

samlade vi i ditt sovrum

jag gick hemifrån för sista gången
idag
har inga nycklar kvar

pianot fann ett nytt hem

vandrar bland dina lupiner
eldar bastun
lyssnar till fåglarna
mitt i stillheten

storgäddan slår i viken

vill inte att någon beklagar

i sorgen
finns kärleken
lämnad
till oss kvar

© Eva Langrath 2015




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 1373 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2015-06-18 20:44



Bookmark and Share


  Stefan Tho VIP
Otroligt känslosamt och vackert!
2024-01-19

  Anoo Niskanen VIP
Vemodigt och vackert.
2015-06-29

  Rachel Roth
tack, så fin
2015-06-23

  Anya VIP
Mycket bra. En av de bästa jag läst på länge. Orden skapar tydliga bilder. Mittenstrofen med nyklarna är så talande! Grattis till en mycket bra text!
2015-06-20

  Stefan Albrektsson
Mycket väluppbyggd text och starkt skrivet. Samlandet av tingen, lämnandet av hemmet utan nycklar, vandringen bland lupiner osv, fram till det bestående: kärleken i sorgen. Fint!!
2015-06-20

  walborg
Jättefint Eva - och bilden så fylld av frid med lupinerna vid vattnet
2015-06-19

  Bibbi VIP
Grattis till placering!
2015-06-19

  Bibbi VIP
Fint.
2015-06-19

  Åse Tropp VIP
Ett vackert minne som berättar.
2015-06-18

  ResenärGenomLivet VIP
Underbart vackert...så kärleksfullt skrivet...
2015-06-18

  Palett
Berörande text om känslor när livet förändrats.
2015-06-18

  Fredrik P. VIP

Saknar ord utöver den kärlek
som dikten uttrycker om Gösta.
2015-06-18

    Madeleine Ågren (Maduska)
En dikt att vila i, att sörja i, att minnas i."Jag gick hemifrån för sista gången/idag/har inga nycklar kvar" gjorde så ont. Men det finns kärlek och minnen kvar ... Det är ju helt rätt att man inte ska beklaga sorgen som oftast sker, utan förlusten.

2015-06-18

    ej medlem längre
Gillar denna!
2015-06-18

    ej medlem längre
En text som griper mig inom
2015-06-18

  KYREUS of Sweden
Solida sanningar!
2015-06-18

  Daniela I
Så fint skrivet, om ett sorgset ämne.
2015-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP