Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låt pennan fladdrande brinna...

Flamma stolt mot dumma seder
lys emot dem som tom sol
ja de dumbommar som då leder
vän bort, ifrån lugnets sköna pol...
Du som skriver, tänd din penna
gör den till din lyckas tolk
här vi hyser, ingen vrede
men vi gillar, ett gott folk!

Flamma högt med pennas tecken
värm med ord, om det blåser kallt!
Porla ut de goda strecken
ta till kärlek, ja allt!
Flagga väl, fladdra då för alla på
som en basun och framtids tolk:
Mod är med oss, det ska väl bära
oss i vår skrivarholk!






Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-06-18 21:28



Bookmark and Share


  Irene Åberg
Hej*TACK***
GENIALT*DEKLAMERAT*
om alla*POETER*Här*Kram
2015-06-20

  Lars Hedlin
Härligt framfört :)
2015-06-19

    ej medlem längre
Jag älskar mitt tangentbord tack så mycket, även om bakgrundsbelysningen gick förlorad vid slaget om mjölk. Har några favoritpennor också, men i dessa dagar så är de mest som prydnad.
2015-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt