Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inget slut

Men finns det inget slut?

Nej

och det får vi leva med


Ser du karlavagnen


det är dit

min själ

är på väg


och det får ta den tid det tar


Mina tavlor

kan bara beskådas

en enda dag


sedan målar jag en ny

över den gamla

och allt som är kvar


är ett minne

av det som var


vad tjänar det till

att se tillbaka


för ingenting

kunde varit annorlunda

än det är


ser du mannen

som bygger ett hus


all denna möda


och imorgon

minns ingen

vem som bodde där


barnet

som springer barfota på stranden


det är dit

jag är på väg


och det får ta den tid

det tar


Hon stannar sin cykel

och byter några ord


vet du

om det är ett första möte


eller kanske

ett smärtsamt farväl


det vet inte jag


Går du nu

säger min mor


ja


och ingen vet

om jag kommer tillbaka


Varje dag

är en sida i en bok

och bara Gud

vet var den slutar


eller vet du

vad som står

på nästa blad


det vet inte jag


Johnny höjer glaset

och säger:skål


men det är bara ännu ett minne

för inte heller han

finns kvar


Kom nu säger hon

när vi står vid hans grav


imorgon

är en ny dag


och du vet ju mycket väl

vart vi är på väg






Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-06-20 14:13



Bookmark and Share


  genni VIP
Den här griper tag i mitt hjärta! Starkt skildrat, känslor, tankar ... bokmärker!
2015-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP