Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För mig har det blivit försent...


"Det är aldrig för sent att ge upp"

Du tycker du har gett upp

för hur länge sedan vet ingen...

men kanske dags nu att gala som tupp

inte skönt att ge upp - släppa taget om tingen...

 

Visst du är en skugga av ditt forna jag

spegeln i badrummets iskalla ljus skrämmande

som en skräckfilm lyser ditt ansikte efter hugg och slag

dörrklockan ringer - men du tar inte emot främmande...

 

Vid närmare eftetanke så dog du när du var femton

det är fel tid att bli vuxen 

vansinnet - besattheten - uppgivenheten och meningslösheten vägde ett ton

men igenom ansvarstagande samt självdestruktivitet blev du just fullvuxen...

 

Sakta flyter du hjälplöst emot ytan - bryter den

ögon och mun suger girigt i sig livet igen...

du har nu flyttat ifrån dig till mig - brutit tystnaden

så vi lutar oss emot kärleken - som trotsar allt - dör en stund i varandras famn igen...

 

 

 

 




Fri vers av Hans Christian
Läst 434 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-06-20 20:25



Bookmark and Share


  kerstin skriver VIP
fint, sista strofen är bedårande
2015-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Hans Christian
Hans Christian