Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Bara) ord om självdestruktivitet.


Till Jack (i armen)

Jag skrev en novell till dig som skriver dina
minnesanteckningar på armen. Vad
det är för skillnad på ett Jack och en tatuering
inte vet jag? Av vad hen kan göra för att överleva gör hen det
som behövs för att leva vidare, en dag till.

Jag skrev en novell om att använda mod istället för vilja,
jag säger inte att du är feg vet hur mördande ångest känns
föreslår bara att du lägger dig ned med andra lidande runt
lägerelden vid byns yttersta kant, och låter
askan täcka din kropp.

Jag skrev en novell om trappan till Himlen inte vet jag
om någotdera finns,
men att se andra gå före längs en sådan trappa i sitt inre
kan inge hopp och en önskan att få resa sig opp.
Jag kanske är patetisk nu men ge upp taget om dig själv
och ta tag om ditt liv istället, verkligheten
är ändå en chimär.

Jag skrev en novell om att kanske
möta någon som bryr sig Gud eller vem som helst.
Vad det är för skillnad på Gud och vem som helst det
vet inte jag. Av allt du rör vid för att få kunskap blir många
hörn krön berörda betrodda
och kanske är det äntligen ångestbefrielse, men
vad vet jag som bara har en tatuering
och inget Jack i armen.




Fri vers av Trädskugga
Läst 202 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-06-21 10:01



Bookmark and Share


  i af apa
bra!
2015-07-10

  KattenKin VIP
Vackert sätt att skriva om det självdestruktiva, poetiskt och personligt!
2015-06-22

  kerstin skriver VIP
den här berör mig på ett alldeles speciellt sätt. den får mig att tänka på att man måste gå många mil i någon annans skor för att möjligen förstå - och att aldrig döma. tack
2015-06-21

  Marita Ohlquist VIP
Mycket att tänka på här!
Bra
2015-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Trädskugga
Trädskugga