Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ögonblick i blickfånget.


Alla blickar bär jag med mig

Jag satt på fyllan med Berra och väntade på bussen hem.
Då ställde du dig på tå och såg på mig med
blicken som var redigt sträng.
Du var den sötaste lilla ordningsman jag någonsin sett
och jag skämdes som en hund det här fick inte ha skett.
Det är länge sedan nu och växt upp har du,
men vad gör du idag lilla vän är du polis eller behandlingsassistent
jag minns din blick än.

Jag satt på Centralen och väntade på
...försenade färden. Då gled den
kända sexterapeuten förbi och
jag glodde som en byfåne från lantliga gärden.
Men jag slapp halka omkull i stian du
log med allvarlig saklig blick tillbaka inte divan,
ett vardagligt minne men ändå kärt
att ta tillvara spara.

I låten folk bits
men jag vet inte alltid om det stämmer så lycklig
är den som vänliga blickar kan få med sig som vänner.
Dom hårda sanningarnas blickar kan också behövas
när sanningen hastar bränner inte får bedövas,
men låt oss blanda ömsom vin ömsom vatten
när blickar mötas ibland.

Kanske har dessa två en särskild förmåga en
särskild blick
men lycklig den som blicken fick.




Bunden vers (Rim) av Trädskugga
Läst 185 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-06-22 06:42



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Intressant det här med ögonen.
Blickar är ordlös kommunikation.
2015-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Trädskugga
Trädskugga