Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Olika sätt att förstå


En hövisk hälsning

Den som hälsar med ögonen, hur dunkelt må det inte vara.
En blick kan gå från en person till en annan, och mottagaren av blicken, som inte alltid är tydligt vem det är; Vem började titta först, vem åtföljde blicken?

Så kan det vara med en hand också, om än det är lite tydligare.
Den som lyfter sin hand i en hälsning, den som lyfter sin hand i ett Tack, den som lyfter sin hand för att slå. Handen har många betydelser.

Den som lyfter sin hand för att hälsa, sträcker den fram. Kommer personen att ta emot handen?
Den som lyfter sin hand i ett tack , kanske inte får en tackhälsning tillbaka, där den gående går över övergångsstället och möter bilisten.
Och den som lyfter sin hand, i allt annat än hövisk vänlighet, för att slå, kanske inte blir förlåten. Men om handen är för hövisk hälsnings skull, varför inte besvara?




Fri vers av Mim
Läst 219 gånger
Publicerad 2015-06-23 14:59



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Tänker på motsättningen i att vilja bli sedd, bara inte glodd på. Att själv vilja se på andra, som bara ibland vill bli sedda och hur. Intressant med detta spel mellan människor.
2015-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Mim