Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
SR hade ett reportage om hur torkan slår Kalifornien (på käften, egentligen) och i det berättades det om hur företag nu tar betalt för att måla torra, gulnade gräsmattor gröna. Vi gör ofta så, målar över.


United states of täcka-över-sprickorna

Torkan suger tag i gräset
Slurpar girigt i sig fukten
Gulnad vissenhet i kölvattnet
Tömmer grundvattennivåerna

Evian med sina storfabriker
Som i stort sätt fyller varje kyl
Armén skjuter till med helikoptrar
Sprinklar vatten över Beverly Hills

Ett svårt sårat Kalifornien
Som blöder ur ett öppnat sår
Reservvatten över Harmony
Agent Orange över Tan Son Nhut

Men det gäller ju att snitsa till det
Täcka över alla sprickorna
Det får inte bli en till Katrina
Inte BP’s gamla oljespill

Mandelodlingarna, de dricker girigt
Som kameler vid ruinens brant
Och våra vita duken-vänner
De håller byken ren förstås

Så genierna på Turfmedix
Dessa vårdare av sjuk natur
För att bibehålla status quo
Målar helt enkelt gräset grönt

Tar din plåga ände övertäckt?
När ditt gräs är grönare än grannens
Förnuftets röster dör bort, motorbuller
Skramlar högljutt i Amerika




Fri vers av Arvida Juni Svenske
Läst 243 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-06-23 22:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Arvida Juni Svenske