Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sekunden innan jag somnar


Inälvsmusik

Lossar käkarna i mörkret, gör det medvetet. Tänker: Lossa nu ingen kan snegla elakt på dina nära dödenläppar
bara Häng ut ta slut.

Spännet kring midjan klirrar ödsligt....
Dagens medaljer putsas flyter undan
är nu tombuteljer pajjade utan annan betydelse än Gupp gupp.
För vem har nytta av finkostymen när dagens händelser ska komma till ro i ensamheten.
Häller ut bottensatsen.
Tömmer papperskorgen.
Behöver sköna liggsidan
skriver ut mig själv som frisk i tystnaden
puffar in mot centrum.
Ljudet av läpparna glider isär
liknar ett smyckeskrin jag köpte i Spanien.
Lilla knäppet när ovansida skils från undersida .

Nästan alla mina smycken är trasiga eller saknar en maka.
Höger eller vänster örhänge är tappad någonstans.
Återfinnes aldrig mot beskrivning.
Omaka par är min grej.




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-06-26 17:22



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Ingenting får vara helt eller fullkomligt, brukar själv få på moppen för min efterhängsna ofullkomlighet - av folk som själva har brister, minst sagt. Man får leva med det.
2015-06-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Text skriven med humor och självinsikt! Bara så bra! Och tavlan är underbar!
2015-06-27

  Sommarina VIP
Somna gott låt tyngden fylla och små snarkpys i sommarnatten
2015-06-27

  Måna N. Berger
Beskrivningen av sekunden innan jag somnar, känner igen! "Lossar käkarna i mörkret, gör det medvetet." Det är där spänningen sitter, där är låset.
2015-06-26

    ej medlem längre
vaggar vägar för ögonen,
-orden,
ett detaljerat bravo!
+

2015-06-26

    ej medlem längre
Log en smula när jag läste..humoristisk
å full av självinsikt..
2015-06-26

  Marita Ohlquist VIP
Allvar och humor i skön förening!
Gillar liknelsen med smyckeskrinet och med de omaka paren.
2015-06-26

  Nanna X
Gillar din till synes slarviga träffsäkerhet!
2015-06-26

  i af apa
tänk omaka
par är också min
grej...!!

fina bilder
du ger!
2015-06-26

  Lars Hedlin
Orden berättar om känslan!
2015-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP