Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Karthago i Tunisien var fältherren Hannibals hemstad


Mannen från Karthago

Många gånger när jag har varit ute och gått på södra Södermalm har jag blivit kontaktad av en äldre man som anropar mej med "Hej Kompis".

Första gången vi möttes var hans ärende hur han skulle förfara för att söka pension.. Jag gav honom besked, och sedan har det hänt flera gånger att han dykt upp och ropat "Hej Kompis" och dryftat olika saker.

Senaste gången kom han och visade en annons som handlade om tre matjesfiléer för sexton kronor. "Vad kan man göra med dem", frågade han.

-Ja då ska jag ge dig ett tips, svarade jag.

-Tag fram en skål, lägg i bitar av matjesfiléer, turkisk yoghurt

eller gräddfil, några goda tomatklyftor och innehållet i en burk blandade bönor med matvete.

"Tack Kompis"! "Jag kommer att bli hundra år"!

 

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av Valter Örn VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-06-26 22:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP