Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Enkel dikt om återhämtning.


Två nätter mellan dagarna

Till ett mörker som ingen får komma,
där bara jag drömmer där bara jag somnar
och finns i en värld som dansar och ler
där bara jag styr där bara jag ser.
I världen som flödar av avspända skratt
där laserstjärnor gnistrar i ständig natt,
där jag är i centrum och du följer med
dit opp där allt är bra där allt är på topp.

Vi finner ro i den febriga natten
och återfår kraften i att tappa hatten
och svalkan från vinden ger rosor på kinden.
I allt som är enkelt och riktigt och rätt
på stigar till Himlen som alla har sett
och vi stämmer följe med varje bohem
som lever livet utan problem..
Små enkla blå rim är allt som vi märker
allting i Världen blir som vi tänker
och aldrig den tvekan som dagen hör till
att allting nog inte kan bli som vi vill.

I sommaren natten som aldrig tar slut
i eviga glädjen som är lyckans förtur
det finns inga bojor det finns ingen bur
den nattliga friden är vår själsliga kur.
Så går två nätter som kallas för helgen
och glesnar gör måsten och glesnar gör mejlen
vi minns inte kraven vi minns ingen ledsen,
men imorgon kommer klagan och stressen
och pressen.




Bunden vers (Rim) av Trädskugga
Läst 202 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-06-28 09:54



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Vilken fin text och härliga rim!
2015-07-03

  Nanna X
Sköna rim!
2015-06-29

  Tessii
Den var toppen, gillar den mycket!
2015-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Trädskugga
Trädskugga