Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du som ännu har...

Någon i livet kvar...
Ensam som inte själv kan ta sig ut...
Vet Du hur det på ett servicehem ser ut...

Där sitter äldre och tapetserar väggarna,
på samma plats, dag ut och dag in, ÅR efter ÅR,
inte under mål- och sovtider förstås, men
annars hela tiden...

De ser mot ytterdörren så fort ett ljud därifrån hörs...
Det syns på hela deras kroppsspråk vad de tänker och
väntar på: Nu kommer det väl nå´n till mig...

Visst personalen rullar ut folk så fort de kan, men det
uterullandet är ju inte schemalagt, den utflykten blir
ju endast av OM personalen har tid...'

Få av de boende hade täta besök, de flesta mera sällan
av den varan... Jag var hos min man ofta de två åren han
bodde på ett servicehus... Trots att personalen sa till mig
att jag behövde inte alls komma SÅ OFTA... Jag kom ofta
ändå, rent av sket i vad de sa till mig... Jag gjorde som jag
ville och det som passade min man bäst... Trots att jag
blev omyndigförklarad direkt när min man hamnade
där, så hade jag en järnvilja att kunna föra min mans
talan när han inte själv kunde... Vi körde vårt eget
race när det gällde hur ofta vi skulle ses...

Och Du som har en stund över i Ditt liv...






Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-06-29 15:22



Bookmark and Share


    Jenny C
Man borde aldrig anses hälsa på någon FÖR ofta. Omtanke kan man väl aldrig ge eller få för mycket av.
2015-06-29

    ej medlem längre
Och du gjorde hur rätt som helst! Det ska du ha eloger för!
2015-06-29

  Olof Lagerhorn VIP
Tänkvärda och välformulerade reflektioner kring äldreboende. äldre och deras anhöriga. Ja, det är inte alltid lätt att bli gammal, men personalen försöker göra sitt bästa.
Det är självklart att anhöriga och vänner har rätt att besöka den boende.
2015-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt