Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längs bäcken


Jag strövade längs bäcken,
kände doften av fukt och mossa,
och av skvattram och skog.
Det var i midsommartiden.
Det var en vacker dag,
och vid en grund håla inne i
skogen svärmade vackert blåa
och spröda jungfrusländor.
En satte sig på min hand,
det var ett naturens mästerverk.
Den var lik drömmarnas blyga blomma,
vacker och spröd, blåögd och skygg.
Men inte skyggare än att man
kan få hålla henne i handen
om man visar sig vara
tillräckligt god.




Fri vers (Fri form) av Thomas Widemark
Läst 253 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-06-29 21:13



Bookmark and Share


  Alysse VIP
Målande fint och berörande!
2016-04-11

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Vilken exakt, finkänslig
naturskildrare du är
2016-02-29

  Maria T
Så fin vandring
2015-07-03

    ej medlem längre
Fin beskrivning om en vandring i skogen och att få uppleva den vackra sländans besök!
2015-07-03

  Jan Widströmer VIP
Skönt beskrivet...
2015-06-30

    ej medlem längre
Mjukt och naturligt om vacker natur.
Tycker om.
2015-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Thomas Widemark
Thomas Widemark