Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fågelvägen borde man ta...

Det bästa i livet är att se
de vilda gässen flyga över byn
att var morgon och kväll
om det får vara me´
en så´n underbar syn...

Deras kvack hörs på långt håll
och på lagarbete har de bra koll
för när den som flyger först
ej klarar mer
nå´n annan direkt det ser
och flyger fram och blir den första i ledet...

När man ser det skedet...

Tänker man på människor
hur de har det i livet i klivet
och hur de i svåra stunder får till det, drivet...

Då skulle man önska att det fanns
någon som vildgäss ögon har
och ledningen tar
inte just då på sin egen kraft spar
utan kan bjuda på den till en vän
så den orkar komma igen...








Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-06-30 08:06



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Medmänskligt
2015-06-30

  Lars Hedlin
Just så ja!
2015-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt