Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tlll alla Sverigevänner


Människovän






Det är ett själsligt fattigt land
som breder ut sej

De vill stänga gränserna

De skyller allt på invandringen
sparkar på de som ingenting har

Medan de riktiga skurkarna råffar åt sej

Miljarder

Det är ett land där rädslan för det främmande
börjar få fäste

på många av oss nu rent procentuellt

kärleken empatin till mänskligheten vägs mot
Nationens bästa och dess kultur och ursprung

fast glesbygden blöder av arbetslöshet brist på undersköterskor
läkare och lärare

Man pekar blint på flyktingar som ett problem
när de ställs i marginalen bland de hårt slitna ytterområdena

utan chans att komma i kontakt med andra svenskar och in i
detta iskalla land

Där man också så fort som möjligt måste lära sej tala förstå och skriva på det svenska språket
och följa dess seder och bruk.

vår fred på våra gator och vår generositet vårt varma hjärta i den fasansfulla världen vår enkelhet och vår unika natur vårt rena vatten

vår demokrati och vårt välstånd

Vuxna och barn mammor och pappor alla deras släktingar
i tusental efter tusental

drunknar på vägen

En promille av alla de som flyr kommer ända hit.

Och vissa kallar det massinvandring är ingenting annat än

cynism

rasism främlingsfientlighet och intolerans

Vi ska bygga fler bostäder vi ska ge plats åt innovativ utveckling och tjäna på alla de som kommer till våran döende glesbyggd

Vi ska vara en del av den föränderliga världen som kämpar mot krig fattigdom fascism och förtryck

Framtiden skrämmer mej inte bara vad gäller politik utan även vad gäller den egoism och trångsynthet som börjar växa allt mer i vårt samhälle.

Men jag är så glad att jag fått växa upp

med hjärtat på rätta stället

att jag inte blivit en snål misstänksam och rädd medborgare

utan tillhör den vackra skara som alltid välkomnar snarare än ifrågasätter värderar fördömer

Puscz

Kärlek liv rörelse och förändring

Lars Gullberg Poet och människovän




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Lars Gullberg
Läst 199 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-06-30 15:26



Bookmark and Share


  Nanna X
Bra talat!
2015-06-30

  Trädskugga
Ord som inspirerar och värmer i dessa tider med fler flyktingar än under WWII!
Ödmjuk och vänlig ton som jag hoppas sänker en och annan gard. :)
2015-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg