Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

frälsaren är analfabet



Samhället har förvandlats till en gåta som inte ens en alkoholiserad måg vågar gissa svaret på i efterdyningarna av midsommaraftonen. Vi skålar, men han har ingen aning om varför hans ungar slår kullerbyttor framför bordet och busringer på mobiltelefonerna. Visst, de har adhd, fast sådant är farligt för barn att höra och gåtor har aldrig otrevliga svar.

Kusinen från storstaden blir blek som ett lakan när jag frågar henne. Hon ringer ett akutsamtal, eftersom hon vrickade foten när hon filmade sig själv och försökte dansa "små grodorna" samtidigt. Jag räcker ut tungan åt henne, vilket får henne googla på hur många kränkningar en människa ska behöva tåla, men då stukar hon fingret och ambulansen är på väg.

Släktens politiker somnade när de sista jordgubbarna var slut på tårtan. Nu glor karln yrvaket på mig och skriker att jag är omänsklig som väckt honom utan frukost på verandan. Jag läser ändå gåtan för honom, bokstaverar den faktiskt, då jag vet att frälsaren är analfabet. Han skrattar, berättar att enkla svar är hans melodi och sen ropar han att folk går till psykolog för att alla är lika.

______________




Fri vers av Jag är fan större än Sartre VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-06-30 18:12



Bookmark and Share


  Åsa Njunjes
Det finns många spännande undertoner här och syftningar på något som jag tolkar som "oklar syn", som jag tolkar det och en oförmåga att se konsekvenserna av sitt eget beteende eller sig själv ur ett objektivt perspektiv. Jag skönjer syftning på kidnappade egon som har så fullt upp med sig själv att de inte har en chans att få någon ny insikt. Finns mycket att hämta här för mig.
2015-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Jag är fan större än Sartre VIP