Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
fett ner, men språket, språket hjälper. lite...


Den blomstertid nu faller

vad är det som
blomstertiden växer?
en extra osynlig skugga
fylld av de tappra tårar
som fälls i tystnad
var sommarafton kroppen
passerar andra, omärkt
som ett osett stjärnfall.

ett fall mellan årstidernas stolar
blir en ansiktetslandning i ett dike
vargavinter
ett ingenmansland av övergivna känslorgravar .
där allt som växer är förlupna förgätmigejer med
antika namn, kusligt lika de som
skrivits i boken som
kasseras
som gymnasienotiser,
smusslat avtecknade hjärtan i
matteböcker, klottrade mellan
påsklovets
ebb
och sommarledighetens
flod.
å plötsligt har kroppen ett extra
organ i sommar, en skugga
inte av ljus utan, hettan och tyngd
en skugga kvav som en sommarvarm asfaltsväg.




Fri vers (Fri form) av Anders Johan Borgström
Läst 165 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-06-30 21:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anders Johan Borgström
Anders Johan Borgström