Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag springer ut för branta backar....

Ser trädet växa inom dig;
du ritar sakta vägens ränder.
I morgon reser du i länder
- som aldrig funnits till för mig...

Igår var lilla du ett knyte;
jag vaggade dig i min famn.
Och skrev på papper ner ditt namn;
snart talar du om luftombyte...

Jag springer ut för branta backar.
Vill fånga känslorna från förr!
Ska vänta stilla vid din dörr
- Så öppna, snälla, när jag knackar!

Men ännu håller du min hand;
Och sitter i mitt knä ibland...
Vill bygga starka, hårda band;
och se dig måla glädjens strand...




Bunden vers (Rim) av P-E-H
Läst 405 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-07-02 09:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fin dikt om hur fort livet går och de små växer upp.
2015-07-07

    ej medlem längre
Det är så att du skall skriva som en pepos som är två stavelser bred
2015-07-07

  Bo Himmelsbåge
Grattis till uppmärksamheten, vännen!
2015-07-07

  Chawa VIP
Fint fångat föräldraskapets roll och våndor. Ena dagen är barnet totalt beroende och vilar tryggt i våra armar, nästa dag flyger lilla fågeln iväg på egna starka vingar... till både glädje och ett visst sting i hjärtat. Känslosam vacker poesi!
2015-07-07

  lila fjäderblomman VIP
Ömsint o fint.
2015-07-07

  Bo Himmelsbåge
En fin o ömsint dikt om växandets smärta o glädje... man vill både hålla kvar det underbara som var o ge sitt barn vingar... här gestaltar Du detta på ett strålande sätt!
2015-07-04

  ResenärGenomLivet VIP
O, man känner igen mycket av känslorna i din fina dikt...
2015-07-04

  ULJO
Enastående poetat
2015-07-04

  louisegirl
Otroligt vackert diktat
2015-07-03

  Margit Grell
Mycket vackert!
2015-07-02

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart diktat om liten som ska bli stor. Många applåder för din fina dikt!
2015-07-02

  KattenKin VIP
Otroligt vackert och berörande om föräldraskapet, hör till livet att släppa och lita på, det måste gå!
Första versen ger mig gåshud - applåder!
2015-07-02

    ej medlem längre
När liten blir stor...
Rörande och mycket berörande är din fina dikt.
2015-07-02
  > Nästa text
< Föregående

P-E-H
P-E-H