Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MÖRDARSNIGLARNAS INVASION


Plocka vill jag sniglarna
från gräsets gröna plätt

plocka dem i hundratal
och ta dem bort direkt

Varje morgonstund och kväll
snigeljakten pågår

ständigt nya sniglar där
krälande på marken

Jag har blivit mordisk, jag
när jag ser dess mångfald

sniglar här och sniglar där
överallt är sniglar


© palett




Fri vers av Palett
Läst 468 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2015-07-02 16:08



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
finn trallig låt, bra till mördandet av mördarsniglar - låt dem inte vara ifred, de äter upp det mesta som du sår och lägger en hel mängd av ägg som blir ungar som växer och lägger ägg- -
2015-07-20

  S.A.I. Steve Lando
gå emot strömmen, låt dem va
2015-07-06

    ej medlem längre
En sann, sann plåga. Och inget verkar ju hjälpa.
2015-07-05

  Anya VIP
Jaa fy de är inte trevliga. Du är en snigelhjälte...åtminstone ur vårt perspektiv.
2015-07-05

  Lindha W Gustavsson
Härligt och humoristiskt ordat om dessa bedrövliga små djur!
2015-07-05

  Lehva VIP
Skickligt och rytmiskt i din text om odjuren.
2015-07-05

  P-E-H
Har ingen trädgård så jag vet inte det är... med mördarsniglar.

Men jag känner den mordiska känslan och frustrationen när jag läser texten.

Fint diktat!
2015-07-04

  Bo Himmelsbåge
Mördarsniglar i trädgården
röda, svarta grå...
man plockar dem i hundratal...
o flera finns ändå...
de äter allt som växer
allt som är vackert o grönt...
att mörda mördarsniglar
det känns bara skönt...

Häftigt skrivet om denna slemmiga
invasion...!

2015-07-04

  Lars Hedlin
Japp har flera dussin i trädgården
2015-07-04

  ResenärGenomLivet VIP
Usch ja, det där känner man igen...
2015-07-04

  ULJO
Lysande om naturens vidrigheter
2015-07-04

  Sommarina VIP
Ha ha. Kul text, om äckelsniglar
2015-07-03

  Marita Ohlquist VIP
Precis så är det!
Hade varit bra om grannarna gjorde samma sak.
Sniglarna bryr sig inte om gränser.
2015-07-03

  Stefan Albrektsson
Texten låter som en bra arbetssång att väsa mellan tänderna när slemmisarna plockas : )
2015-07-03

  Per "Läsaren" Sörqvist
Dom går inte att äta?
2015-07-03

  Ronny Berk
naturlära i nutid, ja !
2015-07-02

  Kattfot
Bravo! Fint skaldat om de otäcka mördarsniglar som invaderat oss!
2015-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Palett
Palett