Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Säger farväl möter gryningen och en ny dag



Edelweiss fryser
invärtes är blek



och utanför är det tryckande sommarvärme.




Han ser bara elände hur landet fallit isär och splittrats
han längtar så efter en kursändring.
Balkongdörren står svagt på glänt han vippar försiktigt på masoniten fastlimmat med tuggummi och saliv.




Mot kvällen
går han ut och ställer sej på sin balkong.
Tunnlar med dov belysning tomma gator och fyrkantiga hårda höghus
runtom.



Låsta portuppgångar med taskig ventilation.
Anonymt och oroligt gungar t-banestationen insprängd i en ring av skumma stigar bort hem




Skolan med sin statiska och instängda miljö
barnen som kastar sten på solen tills den slocknar och döper den till månen.



Edelweiss tänder sin cigarett drar ett djupt spänt bloss
ned i sitt skrovliga luftrör. Kindbenen drar ihop sej pannvecken spänns åt och han känner sej illamående.
Han måste ut han måste härifrån denna leda denna vanmakt. Varför ?




Det börjar gå mot natt och han spänner hanen.
Men han trycker inte av nu
han tänker på sina vänner varelserna nattfjärilarna som dansar dödsdans
runt blinkande gatlykta




han går åter ned och säger farväl möter gryningen och en ny dag

(C) Lars Gullberg Poet och Antirasist




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Lars Gullberg
Läst 262 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-07-03 10:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg