Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


JAG VILL Jag vill inte övertyga någon idag, jag vill bara lära mig vara sann. Upptäcka. Avslöja illusioner, syna präglingar, rengöra, förädla, fördjupa tankeprocesser, nå autensitet, hitta djupen, sanningar. Jag är en grävande skribent kan en säga, en


ORDET

ORDEN ? ~ EN QUINNAS FLÖDE
-----------

RUBRIK = snabb leverans öppet fri tolkning
som enögd onani, vi ser det vi är vana att se alltefter referenser och preferenser
Ganska ensamt.
Rubriker fungerar utmärkt och kanske företrädesvis som parningsrop för att sälja tidningar, påkalla uppmärksamhet el sälja varor.
Envägskommunikation - från avsändare.
.
INGRESS - intro ledtrådar
Här finns ofta en intention att väcka nyfiket genom ett introducerande, eller att ge en eggande inledande sammanfattning om vad som skall berättas djupare i texten. Det kan vara dels för att locka eller för att ange ramar.
.
TEXT
Här kommer beskrivning av något som hänt, en sak, en företeelse eller en idé. Här kommer konsten in om vi vill förmedla och övertyga, genom att hitta gemensamma symboler.
Här kan vi manipulera, styra, förföra och lyfta läsaren allt efter intention och den litterära förmågan och skribentens sinnesstämning och fokus då den skriver..
.
Och viktigt:
- på vems uppdrag skriver skribenten?
.
VILL VI LOCKA EN STOR KRETS LÄSARE
kan vi använda billiga trix som t.ex de som författar politikers tal gör, och skriva ord med hög abstraktionsnivå..
Skriver vi t.ex ordet "Frihet" i ett politisk propaganda, så kanske reptilhjärnorna i oss för en stund skuttar runt. Men!!?
Kunde vi ta en röntgenbilder på 10.000 läsares bild/association som kom upp på ordet "frihet" får vi troligtvis minst 85664* olika variabler på olika inre bilder.
.
(*Siffran är slumpmässigt vald för att den förbryllar DIG som läser. Ni kom troligtvis automatiskt i opposition inför en så befängd siffra och började analysera och funderat hur jag räknat om ni var seriöst intresserade och engagerade när ni läser min text. Jag fångade er genom att skriva fel. Ett vanligt trick inom PR ;-) )
.
VILL DU SOM JAG VARA ÄKTA OCH SANN FRÅN HJÄRTAT?
Då kan en som jag skriva flödande och direkt. Det kan då bli förvirrande för mottagaren om jag som avsändare inte är helt "leveransklar" med mina tankar.
Jag tycker inte det är fel, med lite förvirring. ;-) I det ofärdiga öppna landskapet kan vi ju mötas. Tillsammans.
Jag är generös i detta, som andra som skriver naket, utan att på något vis vara "färdiga" eller experter. Jag bjuder in. Det öppnar ofta andras hjärtan. Det är så jag fått otaliga att öppna sig. Hela livet har människor gett mig stora förtroenden, som barn var jag mångas vuxnas anförtrodda. Efter fem minuter händer det att personer tårögt berättar något. Sedan tar de sig förfärat över munnen och säger något som:
- OJ! Varför sa jag det här? Det har jag aaaaaaaldrig berättat för någon.
.
Oftast är det (i mina öron inget märkvärdigt, inget förvånar mig, mer än lögner) sanningen har bara mjuka hörn.
.
///Jag tror alla innerst inne längtar efter att få vara sådär Sanna? Livet och mänskligheten har gjort att vi mer eller mindre alla någon gång lagt locket på.///
.
DET TYDLIGA BUDSKAPET
Dock kanske vi är vana att producera, att prestera, att visa upp!
Det är ju praktiskt så.. Klart. Tydliga ramar.
Vi vet vad som bjuds liksom. Ta emot budskapet acceptera eller tacka nej.
Ja eller nej, eller bemöt med invändningar, anfall el konstruktiv kritik..
Men om avsändaren är regid och den som svarar an respektlös uppstår lätt dispyt och disharmoni..
Här krävs ödmjuka formuleringar (och oftast är Ödmjukhet en fredens vibration i de flesta andra sammanhang med). Vi kan också skriva i härlig vrede och skaka om, (olika patos) men får då vara beredda på "moteld" från de med vag självkänsla och hävdelsebehov, som ofta är mycket snara att provoceras. Tickande bomber, men visst de behöver briserar, så kan vi skilja agnarna från vetet. Bra att veta vem som kan komma att hugga en i ryggen... De fega med lagrad ilska är de farligaste.
.
ÖPPEN KREATIV PROCESS - PRESTIGELÖST
Om vi är trygga i oss själva, eller övar på att bli det, då kan vi skriva bara "tjoff" rakt ut vad som ligger i hjärtat och då kan de som är receptiva, intresserade av olika orsaker: inom sig eller öppet i dialog befrukta och samverka.
Jag tycker det är berikande och vackert. Det finns det ni säkert alla har hört talas som kallas för "brainstorm" och det är en företeelse jag älskar, när vi fritt utan att kritisera varandra bara bidrar med att ösa idéer. Som säkert är bekant så jobbar ju många inom PR initialt i den kreativa processen..
.
Det jag sysslar med ofta då jag skriver är ju bl.a att få struktur och hjälp med min ADHD-hjärna och minnet (jag har inget direkt närminne).
Utan jag har som en bisvärm i huvudet, skriver jag hamnar bina i jämna rader, kan överblickas, sorteras, skriver jag öppet hjälper jag även andra till insikter samt att de får inspiration, tankefrön.
Jag får även ofta feedback, bekräftelse och en och annan input och får ta del av andras upplevelser t.ex
Och om jag går vilse kanske någon vill råda mig och jag blir starkare i min övertygelse i att försvara något som blir ifrågasatt.. Jag finner ofta argument födas där och då i farten. I position. ;-) Fröken Tvärtom.
(Jag får här nämna att jag har solen i vågen och det är naturligt att kalibrera in vågskålarna och väga för och emot).
Eller så kan jag direkt övertygas och ändra mig om där finns bra argument, eller så ber jag att få återkomma och funderar och smälter det nya jag bjuds..
Väldigt bra själsarbete..
.
Självklart provocerar det..
.
Dessutom när någon är öppen med sina känslor, så ger det även de som inte har lika lätt för orden en ordmatta, som kanske lite i närheten sätter ord på deras diffusa känsloförnimmelser eller det som gnager som ett inre eksem.
Det kan beröra blockeringar.
Vi som skriver utan att peka, naket och öppet om oss själva kan därför märkligt nog bli angripna, fast vi inget ont vill, och fast vi aldrig anklagat någon för något. Fast vi bara är.
.
Jag blev t.ex utskälld på en (lite andlig) kurs av en ung tjej, för att hon kände mina sorgsna energier? Och då hade jag ändå gjort aktiviter som några gjorde två och två, helt ensam. Det var hennes ansvar att se vad jag triggade igång. Hade jag haft dålig självkänsla hade jag kunnat blivit ledsen. Jag blev mest förvånad. Förvånad att hon tillät sig att (ursäkta mig) ha en sådan korkad reaktion att peka ut mig för sitt dåliga mående.
Att hon inte tog ansvar.
Andra blev provocerade om jag var kär och tittade på min lika karismatiske fd fästman. De anföll oss, för att vi bara utstrålade kärlek och lust (kanske det de saknade mest av allt, de som angrep?)
Avund och bitterhet är farliga drivmekanismer hos de som ej rensat i sin själ, vi vet aldrig vad som kan trigga igång?
Att gå i terapi gör många, andra lägger locket på. Att skriva, dansa, träna fysiskt, andas medvetet, gå i trance och att meditera och måla tycker jag fungerar bäst för att komma i samklang med sig själv, men visst kan det ta lång tid. Varför ha så bråttom.
Tålamod käre medvandrare och något jag sent lärt mig:
acceptans.
.
RETORIK
- KONSTEN ATT ÖVERTYGA
"Retorik är läran om talekonsten, vilken utvecklades under 400-talet f.Kr. Den mest välkända definitionen kommer från Aristoteles, som beskrev retoriken som "konsten att vad det än gäller finna det som är bäst ägnat att övertyga." /Wikipedia
.
JAG VILL
Jag vill inte övertyga någon idag, jag vill bara lära mig vara sann. Upptäcka. Avslöja illusioner, syna präglingar, rengöra, förädla, fördjupa tankeprocesser, nå autensitet, hitta djupen, sanningar.
Jag är en grävande skribent kan en säga, en själens detektiv, inget är färdigt, men allt varje stavelse jag säger är sann, tills en ny sanning ersätter den. Så fungerar jag då jag skriver. Jag processar, är så innerlig och sann jag kan och just då förmår utefter min andliga mognad, jag strippar mitt medvetande, som i en striptease, där plagg för plagg faller, tills jag efter en lång och eggande stund står darrande och naken. Och jag älskar hela tiden med varje nerv. Ibland hatar jag, men mest älskar jag. <3 JAG älskar att älska på många sätt och multidimensionellt. Expandera i Kärlek. Ord funkar utmärkt om de har vibration. <3
.
Och nej RETORIK, är inte min grej nu, men gärna frampå..
Nu leker jag. Nu läker jag. Nu processar jag. Nu nyttjar jag min yttrandefrihet. Nu bjuder jag in andra i min galna lite omstrukturerade värld, och jag njuter i varje stund, jag lever genom orden
Tystnad kan göra mig orolig.
.
Om någon varit tydlig mot mig, kan jag vara trygg en liten stund i tystnaden.
Jag vill i alla fall vara tydlig från min sida ety:
FRI TOLKNING ser jag som världsfrånvänd onani.
.
Tolka mig inte fel:
- jag älskar att älska med mig själv, men då handlar det ju bara om mig och min egna magi och njutning och hyllning till mig själv och min grundton i ren kärlek och inte vad jag signalerar ut.
.
JAG ÄLSKAR ÄVEN ATT SE IN I VACKRA SJÄLARS HJÄRTAN OCH ATT ÖPPNA MITT. Kalla mig själslig exhibitonist, och vet att jag har ett högre syfte, trots min höga integritet. Ännu en paradox. Jag är paradoxernas urmoder, det ökar min spännvidd.
.
VARFÖR?
Jag skriver som ett kall, och använder mig själv som verktyg. Jag försöker undvika att peka "Du ska" utan berättar (visst lite anti-Jante) utifrån ett JAG-perspektiv. Då sitter jag inte på en hög häst och låtsas vara förmer än någon annan. Jag hänvisar ej heller till andras läror, eller andras kunskap, jag refererar inte, jag säger inte jag är en kanal från något "överjordiskt väsen" utan rakt upp och ner berättar jag från mitt hjärta, vad jag upplever, där ingen är hög och ingen är låg. I orden där så bara ÄR JAG..
.
Take it or - leave it, jag försöker inte vinna poäng, läsare eller tjäna pengar på mina ord, jag vill bara leva i sanningen.
.
För att för mig är SANNING LIKA MED KÄRLEK.

Och att förstå KÄRLEKENS VÄSEN
- är en viktig sak i mitt kall: att lära mig att inspirera om - samt att kanske lära ut, eller visa på möjligheter och alternativ.
.
MITT KALL BESTÅR AV TRE HUVUDMÅL:
<3 Medvetandehöjning
via ärlighet, autenticitet, självrannsakan, trancendentala inre resor och ifrågasättande: Att nå och vara i grundtonen av KÄRLEK (för världsfred).
.
<3 Att häva förbannelser
Operationer genom ord och "tidskrökningar" dvs att expandera i magi och på eternivå, bortom evidens, bevisbarhet och vetenskap.
De som är esoteriskt inviga förstår detta, i övrigt vill jag ej förklara, mysticism ska vara just höljt i dunkel och är ingen lära för allmän beskådning. Utan vi som har gåvan vet vad göra. Eller vet riktningen.
.
<3 Att bygga en bro mellan dimensioner
Jag önskar att liv och död ej ska ge de efterlevande sorg - utan min vilja är att vi bygger en bro där vi kan umgås ledigt mellan dimensionerna. Självklart bör vi då börja öva på vår Intuition, vårt språk på alla plan samt telepati här och nu då).. Vi börjar bygga bron mellan varandra medan vi lever... Detta kan kanske ta många liv? Jag har som sagt inte bråttom, jobbar helst bortom tid, rum, norm och form..
.
Moder Ord
.
-----
.
TACK FÖR ORDET - och ORDET VAR GOTT <3

DominiQue Nina Veronica Christina Costa

______________________________________
© DominiQue NVC Costa? - Diamantlagen? ?
25 aftonen - elfte månaden - ORDETS ÅR 2014
DominiQues Multidimensionella HjärtExpedition?
______________________________________
Prosa av DominiQueen VIP
Läst 326 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-07-03 14:43Bookmark and Share


  S-E Forslin/same VIP
Tala om skrivkonst! Svårt är att formulera sig så glasklart om tillståndet i sin inomvärld, som DU, käraste DominiQue!
2016-09-19

  Niclas Petersson
Överväldigande. Intressant. Galet. Spännande. Förvirrande. Tankeväckande.
Gillar (tror jag).
2015-07-06
  > Nästa text
< Föregående

DominiQueen
DominiQueen VIP