Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några bröt sig in i vårt hus och slog ned min äldsta son. Männen var berusade och ville döööda oss. Min familj.


Dagen efter misshandeln

Lagar gröt
Lagar andetag
Lagar bordet
Lagar den blåslagnas röst
lurar ut den ur rädslan
Ser hatet jobba på att få fäste i hans misshandlade kropp
lurar ut den omkullslagna rösten som försökte prata med en berusad mobb
så den blir mjuk igen
Lagar tomatplantorna med snören
Lagar drömmen om godhet
Lagar drömmen om växande
Lagar tilliten i en familj
Lagar lusten att bada
Lagar solen
Lagar orden mellan oss.
Tvättar dem, hänger men stryker inte låter dem vara skrynkliga som nya blomblad.




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 332 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-07-05 10:20



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra text att läsa och begrunda!
2015-07-05

  Sommarina VIP
Hemskt hemskt och otäckt. Inget vett när fylla tar tag i det onda.
2015-07-05

  Lars Hedlin
BRA FÖRMEDLAT!
2015-07-05

  i af apa
man får lappa & laga
så långt det går...

glasblåsarens visa...

all kraft till
dig!
2015-07-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Laga tillit och annat är svårt. Men man försöker. Du beskriver det så bra i din viktiga text.
2015-07-05

  KattenKin VIP
Så fint du förklarar känslan jag så väl känner igen. Man sitter i ruiner och blåser in nytt liv, nytt hopp, ny tro. /Kram
2015-07-05

  Måna N. Berger
Kan bara säga att somliga dagar är för låga röster och stilla återfinnande av tilliten. Kram.
2015-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP