Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
smälter ned.... till


doft

doft av bränt trä
ser henne på långt håll under höga lummiga Bokträd.
svart mäktig sammet vaggar till soptunnan
hennes barn i rosa tofsar rosa skor skuttar efter.

solen steker
jag ska fixa det här
i will fix it all
asfalten ångar under cykeln.

trasiga bilen trasiga sonen inpackad som en prinsessa i partytältet från Rusta.
klinkergolvet svalt under fötterna.

bestämmer att jag ska skriva ned rymden till oss så vi kan andas.
I can fix it all...

kattungen lägger sig i sonens säng slickar sig som katter gör, avspänt.
äger sängen med snodda lakanen. nyss nästan osynlig mellan mina stenhuggarverkyg och gamla dagböcker. såg svansen sticka ut som en pälsorm.

bild:
sonen kokar böner i köket. böndimma....


Jag vet att hatet kommer smygande
är hungrigt på fler kroppar
att hata i.

jag står beredd nu, när han ångrar sig. han gråter och vill in i mina barn. in i min son som han slog gul och blå häromdagen.
jag står beredd utanför vårt hus.
det svåra är att lämna dig åt dig själv.jag vill inte höra din röst.
ondskan kan väl ändå inte gå i arv?

You have to fix it all again
solen styret slätten
korna ligger i skuggan
hettan håller oss som multron mellan sina fingrar
trycker bara lite fint så vi blir mjuka och röda.

Hon i kjolen säger åt mig på skarpen att packa in bölden
tokcentrifugera den tills jag ser
en väldig blomma
kjolen som vaggar
vill svepa in mig
sluta upp fix it all again
för jag orkar bara vagga fram
men det tror jag verkligen på

vaggandet..

Älska hatet så det krymper blir mänskligt blir möjligt att förlåta.
Vi sitter i skiten sluta linda in den!
Rösterna trasslar inom.

flickan nöjer sig endast när slingan ligger slät len
glider mellan tumme och pekfinger.

lek läkeväderlek lek del fin leksmek lilla haren och hennes familj

jag är en tomat och inte ett äppelträd
jag svarar nämligen nästan ögonblickligen på ett lass skit
växer som fan sprallväxer ut en miljon nya tjuvskott ska upp ska upp




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 587 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-07-05 14:42



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra och starkt
2015-07-06

  Nanna X
Sorgligt och mustigt på en gång, lämnar stort utrymme för tolkning...
2015-07-06

  KattenKin VIP
Du gör poesi av det som är svårt, väcker generöst tankar, vi skriver väl för att vi måste, för att överleva och dela med oss, kan väl aldrig vara annat än bra! /kram
2015-07-05

  Marita Ohlquist VIP
Mycket att tänka på här!
Effektfullt avslut på texten.

2015-07-05

  KattenKin VIP
Otroligt bra målar du upp hela scenariot runt ikring denna krasch! Jag älskar ditt språk, dina metaforer, din unika stil!

Of course you'll fix it, just watch up for the wall!
2015-07-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Bearbetning av det onda, som hotar att kväva livsrum beskriver du så bra! Och ilskan som kokar.
2015-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP