Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Torka

 

 

 

Marken är torr och spricker
Ensamheten har lämnats 
ensam kvar
sist i byn bland ödlor 
som ränner längs stekheta murar
Här lever viljorna kvar
som aldrig vågade ge sig av
Här hänger frågorna 
i den darrande hettan
Här spricker huden 
om man står för länge på trottoaren
Men ingen står på trottoaren
Torgen är övergivna
Persienner är nerdragna
Levande och domderande är det knivskarpa ljuset
Törsten gör sig  påmind på en minut
men floden är torrlagd
där växer endast torkat gräs
och taggar
Var finns mina sista vattendroppar?
Hettan stiger timme för timme
Och kyrkan är full med guld
som togs från Amerika
på 1500-talet
 



Fri vers av PkA
Läst 271 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-07-06 01:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PkA
PkA