Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Edelweiss borde ta en promenad



Den gula
och genomträngande färgen i ansiktet
de djupt härjade ögon som stirrar,



städerna allt längre bort
vinden som viner mellan gliporna



håret är rufsigt och ovårdat
och hans hand skakar ofrivilligt.



Han lyfter sin arm upp mot munnen
långsamt låter läpparna bita om fimpen.



Under hörs
Arabisk musik
barnskrik
människor dofter



på gatan springer
de äldre barnen
och kastar sten på området.
De kastar hårt och ilsket
och grymtar
stampar med fötterna
och jagar varandra
i en farlig hård lek



men de gör aldrig illa varandra de tränar inför de upplopp
som komma skall när de blir lite äldre så som de äldre gör om natten.



De flesta här lever sina liv
som du och jag



Edelweiss har inte gått ut på två år
han har preparerat med torrvaror för all framtid.



Torrmjölktetran vaggar över ansiktet och låter värmen från den uppvärmda torrmjölken rinna ut över ansiktet.



Han fixar i daglig ordning med att rätta till den solkiga och torftiga interiören
som pryder hans bostad
Han vippar lätt på masoniten tar ett tuggummi och tuggar på det till det blivit fuktigt sedan trycker han fast masoniten väl för fönstret




Prosa av Lars Gullberg
Läst 262 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-07-06 13:58



Bookmark and Share


  jimmy johansson
Fuktiga torrvaror i våtutrymmet där underlaget förflyttas konstant.
Halva priset på hela livet.
Edelweiss vistelse inomhus i 2x52 veckor föder och göder en ren relief i strid med sin egen motpol.
Gem och gummi.
Bevara självbevarelsedriften.
Masonit.
2015-07-07

  lodjuret/seglare VIP
Det måste vara sådant som dessa rader de höviska talar om då de söker berätta om vad poesi är.
2015-07-06

  Anya VIP
Tycker om dina texter om Edelweiss även om han är en ytterst tragisk person. Du bjuder på starka bilder av misär.
2015-07-06

  Nanna X
Jättefina detaljer, man tror på Edelweiss existens!
2015-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg