Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En massa fönster

Hon såg förvrängt fånig ut tänkte jag. Lutad i nittio grader hade skosulorna låtit henne tippa över och förvandlas till en triangelform av människa. Hon var vid tionde anblicken fortfarande mindre person än vad hon var ett mätverktyg för något jag inte kunde förstå mig på.
På på asfalten utanför mitt köksfönster stod hon alltså med lutande drag. Fick mig att tvivla på framtiden inom antingen världen; eller i mitt huvud. Vi hade samspelat utan oddsen på vår sida i grumligt lågvatten där vi då och då sött på bländande mörtar. Kommunikationen skulle komma att bli ett problem. Eventuellt är det bara jag som börjar komma till åren och ser de minsta spektakel som alienerade smittor. Hon hade ögon som drömde sig så långt bort bak i kraniet att hon nog måste stretchat ögonmusklerna för att vara kapabel. Antagligen vet jag inte hälften av hennes situation, kanske hittat sjöjungfrur i havet av sitt medvetande och dylikt. Extremsnorklar så det bara tjuter i öronsnäckorna. Om det inte skulle vara det så vet jag inte vad. Ville hon bli ett med vibrationer och hetta illa kvickt kanske? Leka vulkanutbrott efter bästa förmåga för att hitta en ventil till själen. Den teorin låter inte så orimlig vid närmre eftertanke. Drastiska impulser kräver åtminstånde hälften så drastiska åtgärder i ångestens ormtjusning och jag kan inte känna att alla dragit sitt strå till stacken för att förhindra lidande. Jo, där ljög jag allt så jag tog i. Ljuset behöver mörkret utan undantag tänker jag mig. Liksom magneter och poler. Den där yttre världen känns som en liten pjäs som översätter språket i mitt sinne.

Stapplande rör jag mig som en fors nedför trappnedgången. Kämpar upp dörren i all iver där jag springer rakt ut och förbi den underliga kvinnotriangeln. Om jag skulle ta en passbild i detta nu hade det synts att jag inte alls har tid för något sådant. Håret och hastigheten hade legat som en tjock smet framför ansiktet av äventyrslystnad. Kommer förmodligen inte kunna identifiera mig själv med den personen imorgon oavsett, så varför skulle någon annan kunna det?




Fri vers av rundgångbalansochgungning
Läst 307 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-07-07 16:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

rundgångbalansochgungning
rundgångbalansochgungning