Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
han lovade guld till prinsessan


dröm om vita knutar

Grova blev känslans porer av dina raggarbilar

i bakluckan låg dina hundra mödrar instängda

släpp ut mig vovvade de allihopa

lyssna

jag vill berätta för dig hur man gör när draken ska vecklas ut som en blomma
utan att slå sönder himlen.

Mamman talade tyst för sig själv i bakluckan.
Surade ville inte ha den högtravande kärleken med vita möbler.
Tyckte dottern skulle ta med sig sin egen lampa sin egen byrå med glittriga klistermärken.

Den gudabenådade brandmannen bar dig upp för alla trapporna.

Köpte så många byrålådor av bästa kvalite.

Dotterns hunger efter det vita hemmet sporrade brandmannen att gjuta tusen balkonger om dagen. Blästra och spela en miljon dataspel. I bara kalsongerna sprang han dag som natt för att glömma mödrarna som satt fastsydda på insidan av varje plagg. Besynnerligt hur de hängde med.

Hon vill börja ett nytt liv
utan ett enda fult skavmärke
hon ville bara vara normal.

Ditt låtsasvuxna albylvita hem gör mig mycket ledsen suckade mamman.
Oron bevarades till eftervärlden i långa tysta tarmar.
Ett kvarter med tarmar bodde hon i när du flyttade den dagen.

Hej då ha det så bra ropade alla i husen

när ni var så unga att man knappt kunde se er

bara några strån stack ut från metallen som slog igen när ni for

kadunk kadunk the big love
lät det när du räckte ut tungan
när du drog till brandmannen och aldrig mer skulle komma hem.

högtravande högtidligt travade ni bort från dem som gett er konstgjord andning
högtravande kärlek har alltid pressat mig in i leran
satt alarmklockan på klockan
snart smäller det!






Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 380 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-07-07 18:53



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
texten visar ..även så bilden!
2015-07-08

  Kaptenlöjtnant
Jag gillar bilden oxå
2015-07-07

  Nanna X
Galet och drömlikt, jag gillar det!
2015-07-07

  i af apa
härlig i språket!

men jag som
samlar vitt porslin...
2015-07-07

    Elisabeth Nilsson VIP
Fantastisk text skriven i spännande språkvändningar, som väcker fantasi och funderingar.
2015-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP