Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
när han tror han är bästa alfahannen


poeten med svanar i fickan

han går så försiktigt i sina snygga skor

letar efter spår

vill inte ha det som livet sträcker fram

han ser åt ett annat håll

här är jag
allt som finns är de här dagarna i solen

termosen lyser röd och hon talar om enkla saker
barnets fingrar om tummen
hönsen
hur trädgården ska vattnas
hur viljan att leva i henne är en diamant som måste putsas

hans ser bort mot en abstrakt värld där ingen kan skada honom någonsin

exakta toner som bara han vill ha
sluten värld
manscave i kubik
gör honom i rask takt till ett lik

han vill att Mozart ska klia honom på ryggen .....
ge honom ett intyg på sin genialitet

som dålig poesi
denna manliga genialitet
som suger näring från livets vackraste dagar.




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-07-07 19:27



Bookmark and Share


  Ronny Berk
tänkvärt, ja !
2015-07-09

  Ronny Berk
tänkvärt, ja !
2015-07-09

  Lars Hedlin
bra skriftat
2015-07-08

    ej medlem längre
Där vilar ett uteblivet innehåll!
Han fick aldrig komma till tals, att
berätta! Oavsett, barn och tonzättare!
2015-07-07

  KattenKin VIP
Fin bild, frågan om vägen delar sig. Egna luftslott. Passar bra till texten. Underbart skriver du, älskar din stil!
2015-07-07

    Elisabeth Nilsson VIP
Otroligt bra! En riktig käftsmäll, på en del som ser sig som Guds gåva till mänskligheten.
2015-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP