Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt om samtidens politik.


I takt, i takt!

I takt, i takt
marscherar rädslan in i politiken.
De säger vi och de andra är inte samma
därför kickar vi i takt, i samma takt

I takt, i takt
svart vätska lägger sig runt det röda hjärtat
en oren känsla svart som hat
den vita människans dumhet
bär en trång väg mot evig egoism
vilja blod och förföljelse

I takt, i takt
och politikerna konstaterar
lyfter på sina symbolhattar

I takt, i takt
dunkar hjärtat till livets rytm!




Fri vers av Mika I
Läst 163 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-07-09 12:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mika I
Mika I