Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det råder goda tider för Näcken när föräldrar surfar



Det råder goda tider för Näcken när föräldrar surfar med cyberrymdens blå vågor en riktig solskensdag i landet som försvann. Pappan och mamman läser mentalt slöa uppdateringar på Facebook eller kollar in bilder tagna i skumma vinklar på Instagram, fotografier som borde varit kulisser i Gökboet.

Inte konstigt att i ensamhetens sandslott låta sig lockas av en naken fiolspelare med långt hår. Inte särskilt märkligt att drunkna i tårar när pappan i smultronröda badbyxor tar en selfie, samtidigt som mamman gillar att gilla vänners söta bilder på barn som leker med badankor vid stranden.

Mörka moln täcker himlen, snart kommer regnet, men först ska ett par föräldrar tro att deras gemensamma hjärta leker kurragömma med dem. Det är innan vattnet rinner längs kinderna på pappan som aldrig vill se sig själv igen, på mamman som skriker varje gång hon ser ett barn på en segelbåt vid horisonten.

________




Prosa av Jag är fan större än Sartre VIP
Läst 342 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-07-09 14:05



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Aha, nu trillar en annan pollett ner - hemskt!
2015-07-09

  KattenKin VIP
Ja vi har inte koll på alla dårar på nätet och deras avsikter, saker förvrängs, barn och bilder utnyttjas, vilket du beskriver både berörande och bra!
2015-07-09

    Elisabeth Nilsson VIP
En låtsasvärld att leva i. Istället för den riktiga världen. Skrota Facebook, med dess plastiga lögner, om ett liv som inte finns. Bra skrivet av dig!
2015-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Jag är fan större än Sartre VIP