Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

sex elvor av Ulric AlstermarkI sex elvor av Ulric Alstermark får läsaren lära känna en skymd människa som observerar, reflekterar och drömmer. Tidsramen är ett dygn med diffusa konturer, och tvärsöver gestaltningens väv löper stygn med lyster från vardagens magi.

Ulric är född och uppvuxen i Bromölla, har gått Lunds universitets författarskola, är utbildad informatör och personlig tränare. Han bor nu i Lund och jobbar med digitala läroböcker på Gleerups Utbildning i Malmö.

Sex elvor är Ulric Alstermaks diktsamlingsdebut. 
Titeln ”sex elvor” har sin förklaring i att samlingen består av sex avsnitt som är elva dikter långa. Själv ser jag avsnitten som rum, och i dessa rör sig en mer eller mindre framträdande jagperson som observerar, reflekterar och drömmer. Under det aktuella dygnets gång gestaltas både den något särpräglade huvudpersonen och tiden som denne lever i. Glimtvis närvarande är den sorts finstämda magi som den uppmärksamme kan hitta i vardagens grå kuliss.

Skrivandet har under många år betytt väldigt mycket för mig, det ger mig inträde till en vidsträckt lekpark som tillåter allvarligt menade aktiviteter av förlösande slag.

Inspirationen till att skriva samlingen kom inte främst från andras litterära verk, utan från diverse fragment i tillvaron. Råkflockens böljande flykt över hustaken, den väntande hundens strama hållning, blicken från den rökande tonårsflickan, och så vidare. Därtill ett axplock av obearbetade erfarenheter, intryck som propsade på att bli uttryck.

Då jag skrev dikterna på intuition, gavs inget utrymme för reflektion över eventuell målgrupp. I efterhand tänker jag att det självklart vore roligt att nå läsare som kan identifiera sig med jagpersonen – men kanske väl så roligt att nå personer som INTE kan det, helt enkelt vidga synvinklar genom att presentera ett alternativt förhållningssätt till livet.

Jag hoppas att dikterna i boken kan anses vara raka i ryggen och ha ett budskap, att de överraskar och lockar till oprövade tankebanor, att de i rätt sorts tystnad bjuder på en språklig melodi som åtminstone fastnar i närminnet.

Boken sex elvor går att beställa här >>

Läs Ulric Alstermark på poeter.se >>
Blogg (Medlemmar) av Redaktion poeter.se VIP
Läst 1188 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-07-10 19:40Bookmark and Share

  Redaktion poeter.se
Redaktion poeter.se VIP

Senaste nyheterna
Vinnarna - Decembertävling Nr 2 - Mininovell
När tredje ljuset brinner är snart Lucia här hon bjuder oss på kaffe och bud om julen bär

Vinnarna - Decembertävling Nr 3 - Julklappsrim
När nu årets sista månad har kommit och decembermörkret har gjort sitt intåg tänkte vi från poeter.se sida räkna ner till jul, ledighet eller till det nya året - vilket en nu väljer. Vi gör detta med ett antal tematiska tävlingar, denna gången bjuder vi

Fel vid mailutskick om inloggning på poeter.se
Ett fel i mailutskick "Det har gått sex månader sedan du loggade in på Poeter.se." har smugit sig in och vi jobbar för att rätta till detta.