Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bakom min gamla mask



Bakom min gamla mask
lever en ung pojke

osäker
ständigt letande efter
de rätta orden

Bakom min gamla mask
har inget hänt
rynkorna är inte jag

min mage
är platt

och i min själ
finns planer
om morgondagen

Bakom allt vi människor ser
finns nått annat
nått mer levande
än vad vi
till synes

ser

och i den världen
vandrar
både sanning och lögn

sorg och glädje




Fri vers (Fri form) av Anders Nordlander VIP
Läst 357 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2015-07-13 22:59



Bookmark and Share


    Tea Alex VIP
Inom den kristna tron pratar man ofta om att "gå in i sin nya människa". Den här texten snuddar lite vid det.
2015-10-09

  Den lilla tänkande
Gillade den också. Men tycker mig inte riktigt förstå
se sista 4 raderna.
2015-07-14

  lodjuret/seglare VIP
Jo, hur gammal utsidan än blir finns det yngre jaget kvar inuti skalet. Roligt att det finns allt fler som upptäcker det. Tvenne liljor förtjänte texten.
2015-07-14

  Mona Nordkvist VIP
Precis så! Fint.
2015-07-14

  Monika A Mirsch VIP
Otroligt fin är din dikt - dina känslosvall, ditt allt - och allt är så otroligt svårt ... håller med dig!
2015-07-14

  KYREUS of Sweden
Sannerligen så.
2015-07-14

  walborg
Identifierar mig helt med den fina texten!
2015-07-14

  Magica VIP
Mycket bra skrivet.
2015-07-14

  aol
Din dikt har verkligen bokmärkesstatus,
2015-07-13

  aol
Bra skaldat Anders en av dina bästa enligt mej verkligen jag säger våra själar är klädda med våra kroppar men dom är inte vi,du äger alltså din kropp men den är inte du,
2015-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Anders Nordlander
Anders Nordlander VIP