Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trygghet till varje pris


Trygghet till varje pris. Smärtfrihet till varje pris. Positivitet, optimism, go go go. Livet ska va gott att leva. Det flyter på bra. Livet går som på räls. Precis som det ska. Enkelt och problemfritt. Allt enligt rutinerna. Tryggt och säkert. Vi är en fin familj. Barnen är skötsamma, snälla och duktiga i skolan. Självgående. Oh, heaven is a place on earth. Positivt, positivt, framåt. Friskis och svettis. Inga konstigheter. Och lite yoga. God och glad ska mänskan va.
Snygga... bostadsrätten. Härliga nya bilen. Thailand. Lotta på Liseberg. Det nya goda livet. Vi är så aktiva i vår familj. Aktiviteter nästan jämt. Vi pratar inte så mycket med varandra, men vi älskar verkligen varandra. Man ska inte hålla på och grubbla. Tänka positivt framåt enligt masterplanen. Som Pappa alltid sa, trots att han tog livet av sej. The show must go on. Vi är inte som han, det var nåt sjukt. Min man har blivit befodrad, nu tjänar han 80.000 i månaden. Ska jag förstora mina bröst? Jag avskyr tystnaden.
(1 år senare.) Vår äldste son har försökt ta livet av sej. Han blev så deprimerad och tog alla våra sömntabletter. 13-åriga dottern viker ut sej på nätet och får snuskmail av gubbar. Det går inte att prata med dom. Vi mår inte bra, känns som om marken försvunnit under vårt trygga fina liv. Yngsta sonen har provat nätdroger och lyssnar på konstig musik från 60-talet. Och jag bara vet att min man är otrogen. Jag inreder om hela lägenheten i vitt. Allt ska vara vitt.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-07-14 10:20



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Mycket att tänka på här!
Vitt, oskuldens färg.
Bra skrivet.
2015-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP