Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om folkets elände.


Det regnar på Viccan.

Victoria, detta fruns, bjuder på baluns,
uppå Öland det fagra, vart skulle det annars vara?
Reklamen för Sverige, Cyklamen på sin stjälk,
det regnar ner på folksjälen, men skjortan den är stärkt.
Numera med något mera hull på benen,
kliver Viccan upp på scenen, säger:
"Sverige vårt fosterland.". vad har jag hamnat ibland?
Folk som hyllar vår kvicktänkta tronör, det är gott och väl,
men vårt förhållande till Saudi-Arabien,
det värmer inte i min själ.
Victoria, du kan hylla henne som simmar fort nog,
men kan du säga ett ärligt ord om skolan uppå nord,
om vad vi får se på twitter-kort , om vad som händer
på vår Jord?
För du har åsikter om precis ingenting,
och på ditt finger sitter en skit-dyr ring,
som jag med skatten betalat, nä nu har mitt intresse svalnat.
Åk hem till Frankrike, Bonaparte, och stanna där,
och låt vinet flöda,
du fick mer än en kändiskvart,
ja vad fan gör du på Öland?
Om folket fick fira, att vi hade det bra,
men det tar emot så jämrans att svira,
för vi har det taskigt idag: Inget jobb till ungdomen,
handikappade i kommunarrest, nej varna oss
nästa gång du ställer till med fest!




Bunden vers (Rim) av Trädskugga
Läst 198 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-07-14 11:27



Bookmark and Share


  Anya VIP
Här är jag med från början till slut och JA jag håller med. Detta kungahus står mig upp i halsen.
2015-07-17

  Magica VIP
Förstår inte varför vi ska betala till såna spektakel när pengar behövs till annat...
2015-07-16

  Tessii
Ja undrar jag med vilken åsikt hon vågar komma med.
2015-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Trädskugga
Trädskugga