Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hälsning till Stagnelius om han nu lyssnar på kvinnor över femtio...


Gris och rådjur

Sida vid sida vi rida
Daina på ett rådjur och jag på ett svin
där du smidigt glida
skuttar jag med saligt flin.

hennes öron lyssna stora som valthorn
mina hungriga ögon letar efter korn

Vi är barn och rider i sagans land
för att en enda gång få se
vi är i en bedjandes hand
som skogen oss ge.

hennes skutt är höga
mina långsamma och tröga

När vi hör våra egna röster blir vi blyga
regnet är skönt för ragg och päls
kvinnor kan ännu sina själsdjur flyga
nog hinner vi hem innan kvälls.

hon sjunger på ryggen seende blind
jag skrattar en visa som skuttande vind

Hjärnan jag tappat i tunnan där
regnet flödar i dagar
tankens kraft som jag har så kär
vila i Humleblomsts hagar.




Bunden vers (Rim) av Magdalena Eriksson VIP
Läst 379 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-07-15 20:29



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
När jag läser skuttande och lekande dikt och prosa känns det som om jag själv tappat den sortens barnsliga glädje och mest sysslar med udda skrot. Det är så här en skall skriva förstås, för att klassa in som ett sådan där omklappat och hyllat bås.
2015-07-29

  Lars Hedlin
Gillas starkt och mycket! :)
2015-07-16

    Elisabeth Nilsson VIP
Alldeles underbar och rolig text att läsa och fundera över.
2015-07-16

  Marita Ohlquist VIP
Stimulerar tanke, känsla och fantasi!
2015-07-16

  KattenKin VIP
Jag kan inte låtsas, så jag säger rakt ut - vet noll och intet om Stagnelius dikter och verser! Alltså missar jag massor, men ändå tycker jag om det du skriver!
2015-07-15

  i af apa
klart Stange lyssnar! han var 29 när han dog & allti gillat mogna kvinnor. det vet jag säkert. utan bevis...

hjärnan jag tappat i tunnan där...
& själsdjur önskar jag flyga...
2015-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP