Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag borde inte dricka och skriva det blir lite konstigt då.

Natten näktergalen gol
Porlade vin under nattlig vintersol

Och södervandraren tog av sina skor, gav dem till skänks åt alles vår fattige bror
En slarvig suput som var kvällsvard sköljer ned ett mål förlorade drömmar med ett stop fyllt av det bittra förakt omvärlden hyser för den fattige.

Men natten näktergalen gol
Gol den för bå't fattig och rik

Långt bortom dessa blanketter och kuverterade repressalier,
gryr en värld.

En natt då vår näktergal gol, skall den fattige finna sin vän.
Den vän som ej är hens familj, eller hens gevär.
Någon sa att den fattige inte har några vänner, förutom hens familj, och hens gevär.
Denna någon skall en vacker dag ha fel

Du vet dem, ja dem. De byggde sitt välstånd på våra lik.

Men glömde att vi ännu ej var döda




Fri vers (Fri form) av Corto
Läst 313 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-07-16 05:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Corto
Corto